Četvrtak, 21. Juni 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Kćerka Fadila Novalića suvlasnica tri preduzeća

Kada je ”procurila” informacija da je Ada Novalić kćerka Fadila Novalića zaposlena u Finansijsko-informatičkoj agenciji, javnost je uz ostalo zamjerila federalnom premijeru kako je svoje dijete smjestio u državnu agenciju, piše N1.

Premijer je istovremeno upozoravao kako omladina mora insistirati na realnom sektoru. No, u slučaju Ade Novalić potvrdiće se da je ona zaposlena u oba sektora.

Naime, prema registru poslovnih subjekata, ona je dugogodišnja direktorica firme Termo Metal Resist i zvanično njen osnivač sa još nekoliko članova porodice Novalić te suvlasnik jos dva preduzeća sa Nerminom Džindićem, ministrom energije, rudarstva i industrije u Vladi Fadila Novalića

Koja su to preduzeća? Kako saznajemo, to su:

1. TMR d.o.o. Sarajevo, Bulevat Meše Selimovića b.b., suvlasnica u osnovnom kapitalu u iznosu od 95.531,11 KM, direktorica bez ograničenja do iznosa 25.000 KM

2. OMG d.o.o. Gradačac, ulica Sarajevska bb, suvlasnica u osnovnom kapitalu u iznosu od 400,00 KM

3. TMD-MIBO d.o.o. Brčko, Ciglana br. 12, suvlasnica u osnovnom kapitalu u iznosu od 9.695,82 KM.

Kako Ada Novalić može biti direktorica u navedenim preduzećima istovremeno biti zaposlena u FIU, nije poznato ni odgovoreno. Ona je, podsjećamo, danas dala otkaz u Finansijsko-informatičkoj agenciji. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje