Subota, 23. Juni 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Gratz: Preko akciza traže novac, a Autoceste ga troše enormno na reklamu

Zastupnik Naše stranke u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Dennis Gratz uputio je zastupničko pitanje Ministarstvu saobraćaja i komunikacija FBiH, a u vezi s promotivnom djelatnošću Javnog preduzeća Autoceste FBiH na Mostarskom sajmu gospodarstva 2017. godine.

-Štand Autocesta Federacije BiH na Mostarskom sajmu bio je ubjedljivo najveći. Ako uzmemo u obzir da Autoceste nisu firma, koja djeluje na tržištu, već javno preduzeće koje raspolaže s novcima građana, onda se postavlja pitanje, čemu toliko ulaganje u promotivne aktivnosti. Nezvanična procjena govori da su javne firme, koje pokriva Ministarstvo, izdvojile oko 120 hiljada KM za promociju na Mostarskom sajmu. Postavlja se pitanje Ministarstvu saobraćaja FBiH, da se dostave zvanični podaci o količini utrošenih sredstava, nakon čega će se moći utvrditi odgovornost- kazao je Gratz.

Gratz je dodao da je „posebno indikativno da su u vrijeme, kada se vodi ogromna rasprava o akcizama na naftu, gdje se traži od građana da izdvoje dodatni novac za gradnju autoputeva, a Autoceste Federacije troše enormne iznose na promotivne djelatnosti, iako, naglašavam, nisu tržišna firma i takav vid promocije im nije neophodan“, navodi se u saopćenju Naše stranke.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,