Ponedjeljak, 18. Juni 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Dodik: SNSD ne može spašavati SDA

Na pitanje novinara o setu zakona o akcizama, koji ponovo nije prošao u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, predsjednik RS-a Milorad Dodik je naglasio da je SNSD u opoziciji ali i da ima odgovornost prema građanima.

“Mi nismo ulazili u bilo kakve sporazume sa bilo kim, isključivo smo se rukovodili odlukom da bi usvajanjem ovig seta zakona poboljšali finsasiranje u četiri sektora u RS”, istakao je Dodik.

Dodik je rekao je da ga je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, zvao kada je bilo glasanje o akcizama i tražio da SNSD u parlamentu BiH glasa za određene zaključke, ali da je to odbio i da SNSD ne može spasavati SDA, prenose Nezavisne.

“Rekao sam da bi možda mogli pričati o nekim preporukama, ali o zaključcima da parlament BiH ovlašćuje Vladu Republike Srpske i naše institucije – ne dolazi u obzir. Nismo htjeli da krpimo i spašavamo njegovu partiju”, rekao je Dodik.

Zaključci se odnose na Šemsudina Mehmedovića i Sadika Ahmetovića, članove SDA, koji su rekli da će glasati za set zakona o akcizama u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH ukoliko se usvoje njihovi zahtjevi. Pošto nisu usvojeni, set zakona o akcizama nije dobio potrebnu većinu za hitnu proceduru.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,