Utorak, 22. Januar 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Dodik: Ne uspostavljamo paravojne formacije u Republici Srpskoj

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik odbacio je u subotu navode kako se u tome entitetu uz potporu Moskve uspostavlja paravojna formacija koju čine pripadnici udruge ‘Srbska čast’ koja bi bila u funkciji aktualnih vlasti  iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

“Republika Srpska ima svoje Ustavom i zakonima predviđene institucije koje su u službi stabilnosti svih njezinih građana, a konstrukcije koje su se pojavile u pojedinim medijima da predsjednik Republike Milorad Dodik uz potporu Moskve uspostavlja paravojne jedinice su izuzetno opasne i nisu u funkciji informiranja građana”, saopšteno je iz Dodikovog ureda.

Pritom se navodi kako se autor ovoga pamfleta “nije pozvao ni na jednu provjerljivu činjenicu koja bi ukazivala na točnost njegovih navoda o formiranju takvih jedinica u Republici Srpskoj”.

Najprije je portal Žurnal blizak obavještajnim krugovima objavio kako predsjednik RS-a uz potporu Moskve uspostavlja paravojnu postrojbu koju čine pripadnici organizacije ‘Srbska čast’, nakon čega je te informacije potvdio ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić, koji je član Srpske demokratske stranke (SDS).

 

Pripadnici organizacije ‘Srbska čast’ obučeni u maskirne odore i crne majice fotografisali se u decembru prošle godine u dvorani Narodne skupštine Republike Srpske, a njihovi predstavnici susreli su se i s predsjednikom tog entiteta Miloradom Dodikom.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje