Petak, 22. Juni 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Delegacija Vlade Federacije BiH u posjeti fabrici Volkswagena

Zajednička delegacija Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, Privredne komore FBiH i poslovnog sektora, koju su predvodili federalni ministar trgovine Zlatan Vujanović i generalni konzul BiH u Frankfurtu Dževad Saldić posjetila je VW Braunschweig glavnu fabriku rezervnih dijelova i prateće opreme za proizvodni program koncerna Volkswagen.

Posjeta je upriličena u okviru dvodnevnog boravka delegacije na automobilskom sajmu u Wolfsburgu koji se održava od 18. do 20. oktobra 2016. godine.

Ovom prilikom razgovarano je o mogućoj saradnji prisutih bh. kompanija, kao što su Plamingo d.o.o., TMD Group d.o.o., Bekto Precisa d.o.o. i Wagner Automotive d.o.o., domaćih tržišnih lidera i firme domaćina.

Tokom ove posjete, istaknut je interes direktora VW fabrike Joosa da što prije budu razmotreni modaliteti saradnje fabrike u Braunschweigu s predstavljenim kompanijama iz BiH. Naredni korak je direktni kontakt predstavnika menadžmenta, razvoja i strateškog planiranja fabrike da bi bili upoznati s razvojnim poslovnim i proizvodnim pogonima domaćih kompanija.

Ministar Vujanović je naglasio da je višedecenijska saradnja s Volkswagenom ogroman kapital uzajamnog uvažavanja, povjerenja i poslovne privrženosti, te da bi povratak VW-a, kao dominantnog strateško-ekonomskog partnera, značio veliku prednost, ne samo za razvoj metalne industrije precizne mehanike, nego i za privlačenje drugih velikih ekonomskih poslovnih partnera iz svih oblasti ekonomije i društvenog razvoja, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: