Petak, 22. Juni 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Današnji jelovnik u Parlamentu BiH

Na današnjem jelovniku u restoranu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine ponuda je raznovrsna i sa izuzetno primamljivim cijenama, vjerovatno najnižim u Sarajevu.

Između ostalog, na današnjoj ponudi ispisanoj na latiničnom i ćirilicom pismu, bistra supa, grah varivo i salata koštaju svega marku. Cijene kajgane su 1,5 marka, omleta sa sirom dvije, pohovane piletine, bosanskog čimbura, graška sa piletinom, svinjskog vrata na bečki način – 3,5 marke.

Dvije osobe, uposlenici u Parlamentu BiH, bez ikakvih problema mogu obilno ručati i sve izuzetno malo platiti. Čufte u paradajz sosu, grah varivo, pljeskavica i dvije salate od kupusa i paradajza ukupno će ih koštati 10 KM. Sve mogu i zasladiti odličnim i velikim kolačima koje plaćaju po 1,5 marku.

Oni koji se odluče za pljeskavicu, platit će je i upola manje nego u prosječnim sarajevskim restoranim, čak i ćevabdžinicama. Dakle, pljeskavica u restoranu Parlamenta BiH je četiri marke. Jedno od najskupljih jela sa današnje ponude su teleći mišići – 4,5 KM.

Više novca potrošit će samo oni koji naruče kilogram pastrmke/pastrve za što će iz novčanika morati izdvojiti 20 maraka, odnosno za istu količinu orade – 40.

Šta reći? Šta dodati? (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,