Srijeda, 25. April 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Čović u Briselu: Izražena puna podrška evropskom putu BiH

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović s izaslanstvom boravi u dvodnevnom službenom posjetu Bruxellesu, u okviru kojeg je predviđen susret s visokim dužnosnicima Evropske unije (EU) i Kraljevine Belgije.

Prvi dan posjeta susreo se s predsjednikom Europskog vijeća Donaldom Tuskom, povjerenikom za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johannesom Hahnom te visokom predstavnicom EU za vanjske poslove i sigurnosnu politiku i potpredsjednicom Europske komisije Federicom Mogherini.

“U razgovorima koji su vođeni, predsjedatelj Čović je detaljno informirao sugovornike o političkoj i gospodarskoj situaciji u BiH, te izrazio zahvalnost za kontinuiranu potporu i razumijevanje koje pokazuju prema BiH u kontekstu njenih europskih integracija”, navodi se u saopćenju Predsjedništva BiH.

Istaknuta je važnost dinamiziranja provedbe institucionalno-političkih i gospodarskih reformi, kako bi se osnažio integracijski momentum i kreirale pretpostavke za brže kretanje BiH na njenom europskom putu.

“Svi sugovornici su se složili da bezuvjetna opredijeljenost za europsku perspektivu BiH nema alternativu, osobito iz razloga što se u proteklom razdoblju pokazalo da usporavanje europske dinamike slabi unutarnju koheziju BiH, čime se omogućava jačanje antieuropskih tendencija i utjecaja. Stoga je u predstojećem razdoblju nužno mnogo brže rješavati sva otvorena pitanja”, dodaje se u saopćenju.

Dužnosnici EU su izrazili svoju punu potporu europskom putu BiH i nastojanjima predsjedatelja Predsjedništva da u suradnji sa svojim kolegama iznova dinamizira europski put Bosne i Hercegovine, kao jedini način da se ostvari potrebna stabilnost i omogući svekoliki razvoj bh. države i društva.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,