Subota, 23. Februar 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Bliska Putinu: Delegatima u Domu naroda PSBiH u ponedjeljak se obraća najmoćnija žena Rusije

Delegatima u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH u ponedjeljak, 23. aprila, obratit će se predsjednica Vijeća Federacije Federalne skupštine Ruske Federacije Valentina Ivanovna Matvijenko. Riječ je o političarki bliskoj Vladimiru Putinu koja slovi za najmoćniju ženu Rusije.

Iz Parlamentarne skupštine BiH još uvijek nije saopćeno šta će biti tema obraćanja predsjednice Gornjeg doma Federalne skupštine Rusije Valentine Ivanovne Matvijenko.

Inače, Matvijenko je stalna članica Vijeća sigurnosti Ruske Federacije, a od 2003. do 2011. godine bila je guvernerka Sankt Peterburga. Mediji navode kako se ona smatra trećom ličnosti u državi, odmah nakon predsjednika Rusije Vladimira Putina i premijera Dmitrija Medvedeva, piše portal Klix.ba.

  • Prije 15 godina bila je na poziciji zamjenice premijera, a na preporuku Putina prebačena je na funkciju zastupnice šefa države u Sjeverozapadnom federalnom okrugu.

    Ona je blisko povezana s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, što joj je osiguralo i pobjedu na izborima za guvernerku u Sankt Peterburgu, Putinovom rodnom gradu, navodi portal Klix.ba.

    Koliko je bliska Putinova saveznica govori i to što je ju je 2011. godine postavio na čelo Gornjeg doma Parlamenta čime ju je učinio najmoćnijom ženom u zemlji. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje