Ponedjeljak, 18. Juni 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

BiH: Zadržavanja na graničnim prijelazima nisu duža od 30 minuta

Prema informacijama prikupljenim od Granične policije Bosne i Hercegovine, zadržavanja pri prelasku granica BiH nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova koji još uvijek traju na području Hrvatske, povremeno se na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja formiraju duže kolone vozila.

Zbog nestabilnog vremena, te povremene kiše u pojedinim krajevima, iz BIHAMK-a savjetuju oprezniju vožnju prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Također je povećana opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, pa apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno.

Na putevima sa aktuelnim radovima saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije.

Izdvaja se autoput A-1, dionice Sarajevo zapad-Lepenica (u blizini tunela Igman) i Zenica Jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići).

Sanacioni radovi izvode se i na magistralnim putevima: M-17 Žepče-Maglaj, M-6.1 Kolo-Posušje, M-18 Simin Han-Priboj i M-17 Jablanica-Mostar.

Povodom vjerskih praznika Uskrsa i Vaskrsa, danas je zabranjen prijevoz eksplozivnih materija na području BiH. (FENA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje