Subota, 19. Januar 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Bh. vojnici u Afganistanu mogu zaraditi do 50.000 KM

Još se do petka mogu prijaviti zainteresirani za sudjelovanje u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine, u statusu vojnika, na konkursu na kojem se popunjava 815 upražnjenih mjesta na svim formacijskim mjestima, od čega je predviđeno 310 mjesta za Hrvate.

Kako se doznaje, slobodnih mjesta još uvijek ima, a ohrabrujuće vijesti o uvjetima zaposlenja u Oružanim snagama dolaze i jučer sa sjednice Doma naroda Parlamenta BiH oko povećanja plaće u OS BiH čija isplata je stabilna.

U povodu toga, poruku je uputila i ministrica odbrane BiH Marina Pendeš s pozivom mladima da zajedno rade na “izgradnji bolje BiH”.

“Radimo na poboljšanju statusa vojnika. Dođite i zajedno radimo na realizaciji euroatlantskih integracija”, rekla je Pendeš.

Prema najavljenim izmjenama zakona, predviđa se i produženje roka za odlazak u penziju, ali i za doškolovanje nakon čega vojnici mogu ostati kao dočasnici i časnici do 50., odnosno 55. godine života u Oružanim snagama. Također, zanimljivo je reći i da bh. vojnici koji žele ići u neku od misija u Afganistanu, što nije rijetkost da se dešava, mogu zaraditi i do 50.000 konvertibilnih maraka. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje