Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vlada Japana donirala 120 Toyota vozila Bosni i Hercegovini

Preuzmite sliku

Predstavnici Vlade Japana u četvrtak, 27.10.2016. godine, uručili su Ministarstvu civilnih poslova 40 Toyota vozila, što je dio donacije Vlade Japana Bosni i Hercegovini koja se sastoji od 120 japanskih vozila najnovije generacije.

Vozila su namijenjena javnim ustanovama u sistemu socijalne zaštite u Bosni i Hercegovini, koje su kao prioritetne utvrđene od strane entitetskih ministarstava nadležnih za oblast socijalne zaštite. Donacija Vlade Japana će u znatnoj mjeri poboljšati mobilnost ustanova socijalne zaštite i podići kvalitet njihovih usluga, te najugroženijim grupacijama građana u Bosni i Hercegovini dodatno olakšati pristup socijalnim uslugama.

Svečana primopredaja vozila upriličena je danas, u autosalonu Toyota – Bunjo d.o.o., Alipašina bb – Sarajevo. Svečanosti su prisustvovali Ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović, Ambasador Japana u BiH Kazuya Ogawa, predstavnici ustanova socijalne zaštite, te predstavnici Toyote.

Predviđeno je da preostalih 80 vozila iz donacije bude isporučeneno u drugom kvartalu naredne godine. Ukupna vrijednost donacije je približno 7 miliona KM, a ova donacija namjenjena ustanovama socijalne zaštite, samo je jedna u nizu donacija Vlade Japana Bosni i Hercegovini i njenom narodu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,