Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vlada FBiH: Nema privatizacije BH Telecoma!

Vlada-FBIH11
Preuzmite sliku

Federalna vlada jasno je saopćila danas da ne postoje nikakvi, ni javni ni tajni planovi privatizacije BH Telecoma niti je to ikada bio uslov MMF-a.

“Vlada Federacije BiH može razmatrati i odlučivati isključivo Izvještaj o poslovanju koji je sačinila uprava BH Telecoma d.d. Sarajevo, a koji će joj putem Federalnog ministarstva prometa i komunikacije, kao nadležnog ministarstva, uskoro biti i dostavljen.

Stoga tvrdnja da Federalna vlada samoinicijativno istražuje poslovanje pojedinih kompanija i da ih kasnije u ”paralelnim izvještajima” optužuje za manipulacije i zloupotrebe predstavlja besmislicu i potpuno nepoznavanje pravnih procedura, koje moraju biti ispoštovane, da bi neki akt bio razmatran na sjednici Vlada Federacije BiH.

Odnosi između direktora javnih preduzeća i Vlade Federacije BiH, u kojima je država većinski vlasnik, zasnovani su na apsolutnom povjerenju i podršci. Razumljivo da je, poput ostalih preduzeća, i poslovanje najprofitabilnije federalne kompanije tema redovne komunikacije između federalnog premijera Fadila Novalića i generalnog direktora Mirsada Zaimovića, kao i resornog ministra Denisa Lasića”, navedeno je iz Vlade FBiH. Premijer Fadil Novalić jasno je naglasio da privatizacije Telecoma nema i neće biti u ovom mandatu.

Osnovni cilj tih kontakata je osiguranje najbolje moguću saradnje između Vlade Federacije BiH i BH Telecoma što u konačnici treba da donese i najviši kvalitet usluga za građane. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,