Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ugovor za istraživanje nafte u FBiH “težak” 1,28 miliona KM

Preuzmite sliku

Ministarstvo energije, rudarstva i industrije FBiH rapisalo je javnu nabavku konsultantskih usluga u postupku provođenja javnog nadmetanja za dodjelu koncesije za istraživanje i eksploataciju nafte i plina na prostoru FBiH.

Stručni konsultant treba da Vladi FBiH izradi tendersku dokumentaciju, te priprermi i provede javno nadmetanje za dodjelu koncesiie za istraživanje i eksploataciju nafte i plina na prostoru Federacije Bosne i Hercegovine.

Ugovor je procijenjen na 1,28 miliona KM. Zainteresovane kompanije trebaju dostaviti ponude do 4. decembra ove godine. Prilkom izbora, kvalitet će nositi 70 posto, a cijena će se vrednovati sa 30 posto.

Prethodni postupak za traženje konsultanta za istraživanje i eksploataciju nafte i plina, koji je pokrenut 2014. godine, nekoliko puta je obustavljan i ponovo pokretan, da bi potom sve palo u vodu nakon što je gigant Shell, zbog pada cijena nafte na svjetskom tržištu, odustao od saradnje s Vladom FBiH 2015. godine.

Shell je, međutim, ponovo iskazao interes za poslovnu saradnju s predstavnicima Vlade FBiH, pa su aktivnosti za izbor konsultanta ponovo pokrenute. (Indikator.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,