Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

U Srebrenici 70 osoba dobilo sadnice malina

Preuzmite sliku

Japanska razvojna organizacija JICA u saradnji sa opštinom Srebrenica nedavno je raspisala javni poziv za dodjelu sadnica malina i sadnica drvenastog voća korisnicima na području opštine Srebrenica.

Poziv je priveden kraju, a danas su korisnici koji su odabrani po pozivu potpisali svoje ugovore i dobili sadnice. Blagomir Jovanović ispred JICA- kaže da je 70 korisnika dobilo danas sadnice maline, javlja RTV Srebrenica.

“U ovoj sezoni 100 hiljada sadnice maline vilamet JICA je pripremila za podjelu korisnicima na području Srebrenice. Odabrano je 70 korisnika. Sadni materijal je kupljen u zadruzi u Srebrenici. Podijelili smo sadnice, a korisnici su potpisali ugovore, te prisustvovali kratkom predavanju o malinama i sadnji”, rekao je Jovanović.

Nermin Ahmetović kaže da za njeg sadnice maline i malinarstvo znači budućnost.

“Do sada nisam imao maline, ali imam dosta plodne zemlje i želim raditi. Mnogi rade i imaju koristi od maline”, kaže Ahmetović.

Hazret Suljić kaže da su mu sadnice i rad na svom imanju prilika da živi od svog rada.

“Treba raditi kao i mnogi što rade i bave se malinarstvom. Početnik sam u ovom poslu, ali nadam se da ću uspjeti”, kaže Suljić.

Medina Unuzović je odlučila da se bavi malinarstvom iako do sada ona i njena proodica nisu imali maline. “Imam želju da se bavim malinarstvom, i evo prilika je došla. Sve što se radi ima i koristi”, kaže Uzunović.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,