Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

U Lukavcu se otvara 800 novih radnih mjesta

Preuzmite sliku

Planovi za poslovni razvoj kompanije Boxmark, izgradnja novih proizvodnih kapaciteta, a time i otvaranje novih radnih mjesta u realnom sektoru bili su tema današnjeg sastanka premijera Tuzlanskog kantona Bege Gutića sa direktorom kompanije Boxmark Matejem Bastičem.

Kako je rekao direktor Bastič, renomirana kompanija za proizvodnju tekstilne i kožne dijelove za auto – industriju Boxmark u skorijoj budućnosti planira proširenje svojih proizvodnih kapaciteta u Lukavcu. To prije svega podrazumijeva izgradnju nove proizvodne hale od oko 10.000m2, a što je prva faza ukupnog investicijskog projekta koji bi trebao da rezultira otvaranjem oko 800 novih radnih mjesta u ovoj kompaniji.

Tokom današnjeg sastanka razgovarano je o procedurama izdavanja neophodnih dozvola i saglasnosti, kako bi se u što skorije vrijeme moglo početi i sa konkretnim radovima.

“Boxmark se do sada pokazao kao jedan od najozbiljnijih poslovnih investitora u Tuzlanskom kantonu i kao takvom, Vlada će učiniti sve što je u našoj moći da sve neophodne procedure za izdavanje neophodnih dozvola okončamo u najkraćim mogućim rokovima. Naš dobitak i cilj u ovom slučaju je oko 800 novih radnih mjesta i u tom pogledu svi kapaciteti Vlade i resornih ministarstava bit će stavljeni u funkciju realizacije ove investicije”, rekao je premijer Gutić i dodao da će Vlada, kao partner pomoći Boxmarku i u komunikaciji sa drugim poslovnim partnerima, prije svih BH Telekomom i Elektroprivredom Bosne i Hercegovine da se ispune svi neophodni preduslovi za realizaciju ovog projekta.

Direktor Bastič se na kraju sastanka zahvalio premijeru na razumijevanju i podršci koju Vlada pruža poslovnim investitorima u Tuzlanskom kantonu.

Osim premijera Gutića i direktora Bastiča, današnjem sastanku prisustvovao je i ministar prostornog uređenja i zaštite okolice Hasan Fehratović i pomoćnik ministra za prostorno uređenje i građenje Fahrudin Delić. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje