Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Šta je digitalna transformacija?

Preuzmite sliku

Da  je tržište Bosne i Hercegovine postalo dio digitalne transformacije poslovanja pokazuje i prva te do sada najveća konferencija na tu temu koju u bosanskohercegovačkoj prijestonici organizuje kompanija SAP koja je lider u tom segmentu.

Kompanija SAP će organizovati konferenciju u utorak, 22. novembra 2016. godine u Gradskoj Vijećnici, Sarajevo na temu digitalne transformacije poslovanja.

Digitalna transformacija nije budućnost, već je sadašnjost. Dešava se širom svijeta, na Zapadnom Balkanu i u Bosni i Hercegovini. One kompanije koje žele rast već su uveliko zakoračile u digitalnu transformaciju.

 Šta je digitalna transformacija? To je pronalaženje prave tehnologije koja će pomoći  rastu vašeg poslovanja! Veza između tehnologije i poslovanja je ključ. Dakle, to je više od same digitalizacije starih procesa, radi se o izgradnji novih poslovnih modela, koji se baziraju  na krajnjeg kupca. Radi se o osvajanju  digitalne ekonomije.Izbor prave tehnologije za specifične poslovne strategije – to je ključ digitalne transformacije. Nedavna studija pokazuje da 60% evropskih kompanija vide digitalizaciju kao poslovni prioritet u narednoj godini. Inovacija je jedini način da se krene naprijed, prenosi Fena.

Mnogo više o tome će ovdašnjim vodećim poslovnim ljudima i cjelokupnoj  bosanskohercegovačkoj  javnosti  22.novembra reći Predrag Ćirković, Managing Director, SAP Zapadni Balkan, Olja Lapčević, SAP Presales Specialist, SAP Zapadni Balkan i Slaviša Lečić, Senior Presales Specialist, SAP SEE.Svoja iskustva u saradnji sa kompanijom SAP iznijet će kroz različite studije slučaja i predstavnici nekih bh. kompanija koje su unaprijedile svoje poslovanje zahvaljujući  digitalnom transformacijom poslovanja koju su već aplicirali. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,