Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sljedeće sedmice izvještaj o reviziji privatizacije u ”Diti”

Preuzmite sliku

Aktivnosti federalne Agencije za reviziju privatizacije s posebnim akcentom na reviziju privatizacije u privrednim društvima s područja Tuzlanskog kantona, bile su tema današnjeg sastanka premijera Tuzlanskog kantona Bege Gutića s direktorom Agencije Vedadom Durakovićem.

-Konačan Izvještaj o izvršenoj reviziji privatizacije u tuzlanskoj fabrici deterdženata je u završnoj fazi i tokom naredne sedmice očekujemo da će biti dostavljen Vladi Tuzlanskog kantona – izjavio je direktor Duraković.

Dodao je da je u Agenciju došao i zaključak Vlade ovog kantona kojim se traži pokretanje revizije privatizacije u Tvornici transportnih uređaja, ali da je, obzirom na mali broj uposlenih revizora i ograničene kapacitete Agencije, teško očekivati da se i ovaj proces započne u skorije vrijeme.

Ipak, ohrabruje podatak da je Agencija u svoj plan rada za tekuću godinu uvrstila reviziju tri privredna društva s područja TK – Dita, Konjuh i Polihem.

Premijer Gutić je iskazao zadovoljstvo što je procedura revizije privatizacije u Diti okončana u tako kratkom roku i obećao podršku Vlade Tuzlanskog kantona radu Agencije u provođenju drugih revizija.

-Razumijemo da je Agencija organ federalnog nivoa i da mora biti prisutna i tretirati privredne subjekte s područja cijele Federacije BiH, ali zbog obima i kompleksnosti problema koji su prisutni na području Tuzlanskog kantona, očekujemo da prema nama pokažu posebnu osjetljivost – istakao je premijer Gutić.

Osim premijera današnjem sastanku su prisustvovali ministrica razvoja i poduzetništva Mirela Đaković i ministar industrije, energetike i rudarstva Srđan Mićanović, saopćeno je iz Ureda za zajedničke poslove kantonalnih organa Tuzlanskog kantona. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,