Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sjajne vijesti iz Rovinja za BiH: Projekat agencije McCann Sarajevo “Disleksija nije bolest, već različitost” u top 25

Preuzmite sliku

Na jubilarnom, desetom Weekend Media Festivalu u Rovinju, danas je u okviru šestog izdanja BalCannesa, revije najboljih regionalnih agencija za tržišno komuniciranje, agencija McCann Sarajevo, članica I&F McCann Grupe, ostvarila značajan uspjeh sa projektom „Disleksija nije bolest, već različitost“, koji je ušao u izbor top 25 projekata regiona.

Kampanja kojom je u oktobru prošle godine prvi put u BiH obilježena Međunarodna sedmica i Međunarodni dan podizanja svijesti o disleksiji, i kojom je McCann Sarajevo uspio probuditi veliki interes javnosti i medija za prepoznavanjem disleksije kao poteškoće u učenju te adekvatnog  tretiranja i edukacije disleksične djece, bila je u konkurenciji među 120 projekata iz 55 agencija.

Tako je prema ocjeni regionalnog žirija od 25 članova projekat „Disleksija nije bolest, već različitost“, osvojio dobre ocjene prema kriterijima: originalnost kreativne ideje, kvaliteta izvedbe i uspjeh koji je ostvario na tržištu.

  • „Izuzetno smo ponosni na projekat kojim smo u samo jednoj sedmici uspjeli pokrenuti toliko toga u našem društvu. U saradnji sa Udruženjem za podršku osobama sa disleksijom “Vjetar”, uspjeli smo prikazati pravu prirodu disleksije, pomoći roditeljima da je prepoznaju, uputiti ih gdje da traže pomoć. Također, izuzetan značaj u kampanji ima i volontersko uključivanje osnovaca u ovaj projekat, čime je probuđena empatija prema djeci koja pate od ovog poremećaja, a nevjerovatnu podršku uspjeli smo dobiti i od vodećih brendova na tržištu i medija, zahvaljujući kojima je kampanja ostvarila nacionalni karakter. Hvala svima koji su prepoznali plemeniti cilj naše ideje i pomogli nam da glasno kažemo kako disleksija nije bolest, već različitost i da disleksične osobe u društvu, uz pravilnu edukaciju, mogu ostvariti sve što žele“, izjavila je Vesna Vlašić Jusupović, Managing Director McCann Sarajevo, i dodala „Izuzetno smo ponosni što smo, u tako velikoj konkurenciji u Rovinju, uspjeli ući u izbor 25 najboljih projekata regiona. Posebno hvala agencijskom timu koji je radio na njemu.“

  • I udruženje Vjetar obradovala je vijest iz Rovinja. “Zahvaljujemo se agneciji McCann Sarajevo na ogromnoj podršci i razumjevanju kao i na nesebičnom zalaganju u borbi protiv predrasuda prema osobama koje imaju disleksiju. Svojom sjajnom kampanjom, punom humanosti i emotivnog naboja, pomogli  su u osvještavanju građana u pogledu problema sa kojima se osobe sa disleksijom susreću u svakodnevnom životu te samim tim postavili kamen temeljac za dalju borbu da se tim osobama pomogne i da se njihov status u društvu, a naročito u školstvu, unaprijedi”, poručili su iz udruženja Vjetar.

    Budući da se i na tržištu sinergijom klijenata, agencija i medija postižu najbolji rezultati, ovogodišnji žiri, u kojem su se, pored klijenata i novinara, pridružili i predstavnici agencija, ponudio je najkvalitetniju selekciju projekata na BalCannesu do sada, poručili su iz HURA-e (Hrvatskog udruženja društava za tržišno komuniciranje) i Weekend Media Festivala.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: ,