Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Saudijski građani posebno zainteresovani za zdravstveni, porodični i eko turizam

Preuzmite sliku

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo primila je u posjetu ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije u BiH Hanija bin Abdullaha Mominaha.

Đapo je izrazila zadovoljstvo prijateljskim i dobrim ekonomskim odnosima dvije zemlje, te pozdravila dosadašnje, vrlo značajne, investicije iz Saudijske Arabije u BiH, posebno u hotelijerskom sektoru.

Kako je istakao ambasador Mominah, broj turista iz Saudijske Arabije raste iz godine u godinu jer im Bosna i Hercegovina nudi prirodne ljepote, povoljnu klimu, dobru gastronomsku ponudu i ljubazne domaćine.

Saudijski građani su posebno zainteresovani za zdravstveni, porodični i eko turizam, a po svjetskim statističkim podacima riječ je o turistima koji troše velike novčane iznose.

Federalna ministrica je zahvalila gostima na posjeti i napomenula da će resorno ministarstvo učiniti sve što je u skladu s njegovim nadležnostima da pomogne saudijskim i ostalim turistima da se što ugodnije osjećaju u našoj zemlji, te da bude povećan i broj investicija iz Saudijske Arabije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,