Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ramljak: Moj fokus će sada biti situacija u BiH

Preuzmite sliku

Povjerenik hrvatske vlade za Agrokor Ante Ramljak potvrdio je u petak u Sarajevu kako će funkconiranje tvrtki-kćeri tog koncerna koje su registrirane u Bosni i Hercegovini u predstojećem razdoblju biti prioritet njegovog djelovanja a istodobno je apelirao na smireni pristup kako bi se izbjegla neutemeljena nagađanja o njihovoj sudbini i pronašlo učinkovito rješenje za postojeće probleme.

Ramljak se sastao s predsjedateljem Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem i predsjednikom vlade Federacije BiH Fadilom Novalićem a novinarima je nakon toga kazao kako je to nastavak redovitih i konstruktivnih susreta, javlja Hina.

“Moj fokus će sada biti situacija u BiH. Nije tajna, i ja sam to izjavljivao, kako je nama prioritet stabilizirati situaciju na tržištu BiH s obzirom da tu, ne krijemo, imamo određenih problema s dobavljačima”, kazao je Ramljak.

Pojasnio je kako je sada osigurano finansiranje na nivou Agrokor grupe pa će u naredinm sedmicama i mjesecima imati priliku više pozornosti posvetiti stanju u BiH.

“Siguran sam da ćemo naći pozitivno rješenje za sve”, kazao je vladin povjerenik za Agrokor.

O potankostima na kojima se radi nije želio govoriti naznačivši tek kako je rješenje “na vidiku”.

Najavio je da će se iduće sedmice održati veliki sastanak s dobavljačima kao i detaljniji brifinzi za novinare kako “ne bi bilo šumova u komunikaciji”.

Potekoća ima no situacija nije kritična i ne treba razmišljati o otpuštanju velikog broja ljudi, poručio je Ramljak. Pritom je sve zainteresirane pozvao na strpljenje dodajući da je potreban smireni pristup potreban kako bi se našlo rješenje najbolje za sve.

Zvizdić je još jednom potvrdio kako su u BiH iznimno zainteresirani za procese vezane za poslovanje Agrokora te da se želi poduzeti sve ne bi li se osigurao nastavak poslovanja tvrtki iz sastava tog koncerna u BiH uz zadržavanje što većeg broja radnih mjesta.

“Znamo da je pitanje restrukturiranja Agrokora vrlo kompleksno i da će trajati neko vrijeme no za nas je najvažnije da se pitanje Bosne i Hercegovine vrlo ozbiljno tretira unutar tog procesa”, kazao je novinarima predsjedatelj Vijeća ministara BiH.

Zaključio je kako je ohrabrujuće to što će Ramljak i članovi njegovog tima češće će boraviti u BiH.

“To nam daje jamstvo da će ovi procesi biti završeni na način koji će biti maksimalno zadovoljavajući za sve strane i da će se zaštiti interese i firmi i dobavljača”, kazao je Zvizdić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,