Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Radnici Grasa skupili novac i od GiPS-a Tuzla kupili osam autobusa na plin (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

U autobuskoj bazi GiPS-a u Bukinju, u Tuzli danas su radnici GRAS-a iz Sarajeva kupili i preuzeli osam autobusa na plin koji će ubuduće saobraćati na području Kantona Sarajevo.

Predsjednik Sindikata GRAS-a Adnan Himzanija za Tuzlanski.ba je kazao da su autobusi na cng pogon zapravo poklon radnika preduzeću i gradu Sarajevu.

“Radnici su skupili pare između sebe i kupili ove autobuse kao čin borbe za našu firmu i radnička prava svih uposlenika. Valjda i nadležne institucije konačno shvate da je vrijeme da se obnovi vozni park. Ovo su prvi autobusi na plin koji će saobraćati u Sarajevu. Ovo je i naš doprinos što manjem zagađenju zraka” kazao je Himzanija.

Vrijednost osam kupljenih autobua od kojih su dva s jednim zglobom iznosi oko 270.000 sa plaćenim PDV-om.

Himzanija također ističe da bi se mogao za “sitan” novac riješiti kompletan vozni park Grasa i da svi građani kantona Sarajevo budu zadovoljni.

Portparolka GIPS-a Emina Sarajlić kazala je kako su iz Grasa poučeni dobrim iskustvom upotrebom atobusa na plin u Tuzli odlučili i u svoj vozni park uvrstiti autobuse na cng.

“Nama je drago da je ova saradnja uspostavljena i nastojat ćemo i dalje da budemo podrška kolegama u Grasu” kazala je Sarajlić uz napomenu da će Gras svoje autobuse puniti na plinskim stanicama kompanije Junuzović Kopex u Sarajevu.

Stavljanje u promet autobusa na plin koje je danas Gras kupio očekuje se u narednih nekoliko dana.(Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,