Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Prodaje se imovina živiničkog Konjuha: U ponudi fabrika stolica, auto baza, mašine…

Preuzmite sliku

Stečajni upravnik Fabrike namještaja Konjuh iz Živinica Hajrudin Kunalić oglasio je novu prodaju proizvodno poslovnih objekata ovog nekadašjeg privrednog giganta.

Kako je navedeno, prodajom su obuhvaćeni fabrički krug, stalna sredstva (mašine, oprema, postrojenja, sitan inventar), auto baza, fabrika stolica, transportna sredstva i mašine.

U novom krugu, prodaja imovine fabrike u stečaju izvršit će se smenim javnim nadmetanjem, po načelu “viđeno-kupljeno”, bez naknadnih prigovora.

Pravo učešća na oglasu o prodaji imaju sve pravne i fizičke osobe koje prije održavanja prodaje dostave dokaz o uplati sredstava na ime garancije (depozita) u iznosu od 10 posto od vrijednosti predmeta prodaje, odnosno najviše 10.000 KM na transakcijski račun firme živiničkog Konjuha.

Stečaj u Konjuhu proglašen je prije više od godinu dana, a trenutno je angažovano blizu 30 radnika koji proizvode visokokvalitetan namještaj.

Najveća potražnja za živiničkim proizvodima trenutno vlada od kupaca iz Republike Srpske.

Kroz hale ovog nekadašnjeg giganta dnevno je prolazilo više od hiljadu radnika, a u proteklih šest godina fabriku je napustilo njih blizu 800.

Trenutno se na evidenciji Zavoda za zapošljavanje nalazi blizu 200 radnika koji su se u trenutku pokretanja stečajnog postupka vodili kao zaposlenici Konjuha. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,