Srijeda, 19. Septembar 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Pred otvaranje TC Bingo u Mostaru: Posao za oko 200 radnika

Ministar trgovine, turizma i zaštite okoliša HNK, Ajdin Teletović boravio je uoči otvaranja u radnom posjetu najvećem trgovačkom lancu u BiH, tuzlanskoj kompaniji „Bingo“ d.o.o. Tuzla.

Tokom razgovora s osnivačem i direktorom kompanije, gosp. Senadom Džambićem, ministru Teletoviću prezentiran je način poslovanja ove kompanije, kao i budući poslovni planovi koji su u fazi pripreme i realizacije. Džambić i Teletović posjetili su i pogon artikala papirne konfekcije u kojem se mjesečno proizvodi 50 tona različitih artikala papirne konfekcije.

Posjeta ministra Teletovića „Bingu“ dolazi neposredno pred ovosedmično ponovno otvaranje tržnog centra  u Mostaru, koji je izgorio u katastrofalnom požaru u aprilu ove godine. Obnovljeni tržni centar „Bingo“ u Mostaru bit će najveći i najmodernije opremljeni centar ove kompanije na području Hercegovine, ali i šire. „Bingo“ za Mostar ima poseban značaj, naglasio je Teletović jer će ovaj trgovački gigant, pored najveće lepeze bosanskohercegovačkih proizvoda zastupljenih na jednom mjestu, u Mostaru zapošljavati oko 200 radnika, a otvaranje je u petak.

Direktor Džambić izrazio je zahvalnost ministru Teletoviću na suradnji i pomoći koju je pružio ovoj kompaniji nakon katastrofalnog požara, te je upoznao ministra Teletovića s planom širenja i novog poslovanja ove kompanije koja će, pored dosadašnje primarne trgovine, širiti poslovanje na sektor ugostiteljstva, ali i na poljoprivrednu proizvodnju.

Ministar Teletović istaknuo je značaj prisutnosti ovakvih uspješnih kompanija na području Mostara, ali i cijele Hercegovine, pozivajući direktora Džambića da u budućim investicijskim planovima ove kompanije dio ulaganja usmjeri i u Hercegovačko-neretvanski kanton. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,