Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pozitivni trendovi u oblasti obrtništva u TK

Preuzmite sliku

Stanje u obrtništvu na području FBiH, sa posebnim osvrtom na stanje u Tuzlanskom kantonu bila je tema današnjeg sastanka premijera Tuzlanskog kantona Bege Gutića sa predsjednikom Obrtničke komore FBiH Željkom Babićem.

Predsjednik Babić se ovom prilikom premijeru i Vladi Tuzlanskog kantona zahvalio za podršku koju su do sada iskazali prema Obrtničkoj komori, kao i razvoju obrtništva uopće.

„Kada je u pitanju obrtništvo u Tuzlanskom kantonu, može se reći da je ovo jedino područje u Federaciji BiH gdje obrtništvo bilježi lagani trend rasta i to je veoma ohrabrujući podatak, posebno ako se uzme u obzir da je od ukupnog broja obrtnika u Federaciji BiH oko ¼ njih registrovano na području ovog kantona” rekao je predsjednik Babić, te dodao da je to i pokazatelj pozitivne klime za razvoj obrtništva koja je uspostavljena na ovom području.
Premijer Gutić je izrazio zadovoljstvo prezentiranim podacima, te istaknuo da će obrtnici u Tuzlanskom kantonu i u narednom periodu imati podršku Vlade Tuzlanskog kantona. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje