Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Otvoren tradicionalni Sajam šljive u Gradačcu

Preuzmite sliku

Danas je na svečan način u Gradačcu otvoren 43. međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije “Sajma šljive”.

Privrednu manifestaciju koja svojim sadržajem predstavlja jedinstven jesenski sajam poljoprivrede i prehrambene industrije za Bosnu i Hercegovini, svečano je otvorio predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara. Ceremoniji otvaranja prisustovali su brojni zvaničnici, predstavnici javnog, političkog i kulturnog života u BiH. Jedan od gostiju je i bivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić, koji četvrti put dolazi na gradačački Sajam šljive.

  • sajam-sljive-gradacac-otvaranje
  • Na ovogodišnjem Sajmu šljive svoje proizvode i usluge prezentovat će 302 izlagača iz Bosne i Hercegovine, zemalja okruženja i Evropske unije.

    „Na 2.500 kvadratnih metara zatvorenog i oko 3.000 kvadratnih metara otvorenog sajamskog prostora bit će izloženi sajamski eksponati nekih od najzačajnijih proizvođača i prerađivača poljoprivrednih proizvoda. Značajno je istaći da je ovogodišnji sajam jedan od najbrojnijih po broju izlagača što dovoljno govori o kvalitetu ove sajamske manifestacije, ali i želji izlagača da se predstave u Gradačcu“, ističe generalni direktor Gradačačkog sjama Hašim Šabanović.

    Na najstarijoj specijalizovanoj privrednoj manifestaciji u Bosni i Hercegovini će se predstaviti i tri bosanskohercegovačke firme koje proizvode kotlove na pelet za zagrijavanje stambenih i poslovnih površina s ciljem promocije energetske efikasnosti. Sajam traje do 28. avgusta. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,