Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nakon pet mjeseci od požara otvoren potpuno novi i još ljepši Bingo u Mostaru (FOTO)

Preuzmite sliku

Pet mjeseci nakon požara, tržni centar Bingo u Mostaru izgrađen je iz temelja. Na površini od 11.660m2, sa unutarnjim korisnim prostorom od  13.000m2 ovo je najmoderniji objekat ovog trgovačkog lanca.

Stotinu uposlenih koji su u međuvremenu bili raspoređeni u druge Bingo centre, vratilo se na svoja radna mjesta.

“Mi smo standarde izgradnje naših velikih centara postavili sa Bingo City Center-om i ostajemo dosljedni tim trendovima tako da  je mostarski Bingo u potpunosti drugačiji nego što je ranije bio. Više od 50 domaćih kompanija sa skoro 7.000 radnika je radilo na izgradnji ovog centra zaista vrijedno i  završili smo ga u rekordnom vremenu, svega pet mjeseci od kako se desila nesreća. Danas su ovdje vidljive emocije, kako među uposlenicima i menadžmentom, tako i među kupcima. Sretni smo što smo ponovo tu, u još ljepšem izdanju. ”, rekla je Tatjana Paunoski, rukovoditeljica službe marketinga Binga.

“Drago mi je da sam se vratila ponovo u naš Bingo, što je otvoren i što nisam ostala bez posla. Bila sam bez prestanka u radnom odnosu”, rekla je radnica Ernesa Tipura, dok je njena kolegica Emra Dženo kazala kako je ovo za sve neki novi početak.

  • “Poseban je značaj što se tiče gospodarskog razvitka grada Mostara, što se tiče i osiguranja egzistencije kako uposlenika tako i članova njihovih obitelji”, istakla je Rada Komadina, glavna savjetnica gradonačelnika Mostara.

    „Kompanija Bingo je  svojim  poslovanjem dala neprocjenjiv doprinos ne samo građevinskoj industriji već i razvoju kompanija iz ostalih privrednih grana koje svoje proizvode plasiraju na tržište kroz prodajnu mrežu od skoro 200 objekata širom BIH. Svi zajedno možemo biti ponosni da je Bingo izrastao u jednu od najvećih i najuspješnijih kompanija u regiji, čime na najbolji način promovira Bosnu i Hercegovinu.“, istakao je Faruk Širbegović, jedan od izvođača radova.

  • Bingo centar u novom ruhu donosi i niz noviteta, kao što je retail park površine  2.800m2, koji će biti završen za nekoliko mjeseci, ali i druge prateće sadržaje.

    Prepun parking, kilometarske kolone prema Bingo centru i nekoliko hiljada ljudi ispred samog objekta posvjedočili su koliko je željno iščekivano otvorenje ovog centra.

    Na dan otvorenja više od 50 poslovnih partnera kompanije predstavili su svoj asortiman na degustacijama i promocijama, a za cjelodnevnu zabavu pobrinuli su se Gradski orkestar Stolac, Grupa Gloria iz Mostara i Adnan Jakupović(Foto: Bljesak.info | Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,