Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Međunarodni aerodrom Sarajevo: Ako putujete u subotu, krenite ranije ka aerodromu

Preuzmite sliku

Međunarodni aerodrom Sarajevo će u subotu, 6. juna, na dan posjete pape Franje Sarajevu, biti otvoren po redovnom radnom vremenu, od pet do 23 sata, a svi predviđeni letovi će biti realizovani u skladu sa važećim redom letenja, s tim što putnici trebaju ranije krenuti ka aerodromu s obzirom na izmjene u režimu gradskog saobraćaja.

Iz službe za odnose s javnošću Međunarodnog aerodroma Sarajevo zamolili su putnike da imaju na umu povremene blokade gradskih saobraćajnica te da ranije nego inače krenu prema Međunarodnom aerodromu Sarajevo.

Molimo putnike da ne dolaze svojim privatnim vozilima jer će biti onemogućeno parkiranje i zadržavanje vozila na aerodromskom parkingu. Naglašavamo da će biti omogućen pristup vozilima samo za iskrcavanje putnika na mjestima predviđenim za tu svrhu, a ista će biti označena odgovarajućim znakovima. Za dolazak na aerodrom preporučujemo alternativne pravce (Dobrinja i Aerodromsko naselje) s obzirom na to da će glavne saobraćajnice, koje su predviđene za kretanje papine delegacije, biti zatvorene“, saopćeno je iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Ulaz u zgradu aerodroma će u subotu biti omogućen samo putnicima, dok pratnja i posjetioci neće moći pristupiti zgradi aerodroma.

Na licu mjesta će biti raspoređeno osoblje Granične policije i Međunarodnog aerodroma Sarajevo koje će biti na raspolaganju svim putnicima za asistenciju bilo koje vrste. (AA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje