Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kriza u Agrokoru: Dobavljači bez dogovor s bankama, prijeti obustava robe

Preuzmite sliku

Predstavnici koordinacije proizvođača i dobavljača koncerna Agrokor nakon sastanka dali su zajedničku izjavu ispred tvrtke Alca u Zagrebu, javlja Dnevnik.hr.

– Okupili smo se po n-ti put i u stavovima smo isti kao i prije nekoliko dana, a to je da dobavljači ne snose štetu. U razgovoru s bankama jesmo, ali nismo postigli dogovor – rekao je generalni direktor Dukata Alen Fontana.

  • Fontana je naglasio da ukoliko se danas u tijeku dana ne postigne dogovor s bankama dobavljači više neće moći nastaviti s dostavom robe.

    – Ako se danas ne postigne dogovor, prihvatit ćemo bilo kakvo rješenje koje će brzo rješiti situaciju. Ovo nije pitanje jedne kompanije, ovo je pitanje lanca od 100.000 ljudi. Najveći kamen spoticanja je u regresnim pravima financijsko-robnih mjenica, ukoliko kompanija ne podmiruje dug, jest teret dobavljača, koji nisu u mogućnosti to financirati – naglasio je te napomenuo kako se još nisu susreli s Antoniom Alvarezom.

    – Dobavljači žele riješiti svoj egzistencijalni problem. Jedino dobavljači upumpavaju keš u Agrokor. To je neodrživo, to može trajati još 24 sata, nakon toga krenut će obustave i blokade. Agrokor mora isplatiti plaće idući tjedan u petak, tada ćemo vidjeti ima li novca – kazali su dobaljači i dodali da dok su tvrtke u blokadi, isplata plaća nije moguća, javlja Dnevnik.hr.

    – HGK podržava sve navedene zaključke i slažemo s njima. Naši dobavljači su bili prisiljeni uzimati te mjenice, a najveći profit od toga su uzimale faktoring kuće – rekao je Ivan Škorić, potpredsjednik HGK za poljoprivredu, šumarstvo i ribarstvo, i napomenuo da nitko nije za rješenje da Agrokor ide u stečaj. (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,