Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Konkretna pomoć Ministarstva razvoja novoosnovanim firmama sa TK

Preuzmite sliku

Ministar razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona Nermin Hodžić danas je zaključio Sporazum o saradnji sa Kantonalnom privrednom komorom Tuzlanskog kantona, Obrtničkom komorom Tuzlanskog kantona i preduzećem Leftor d.o.o. Tuzla.

Ovom je prilikom potpisan je i ugovor sa firmom Hartija d.o.o. kao prvom novoosnovanom firmom u 2017. godini na području Kantona. Riječ je o saradnji i zajedničkom djelovanju na unaprjeđenju efikasnosti, konkuretnosti i profitabilnosti preduzeća i obrta kroz primjenu internet i mobilnih tehnologija.

Prema riječima ministra Hodžića, sporazumom sa kompanijom Leftor d.o.o Tuzla novosonovanim preduzećima i obrtima na području TK u 2017. godini omogućene su konsultantske i usluge hostinga, odnosno realizacije i izrade web stranice.

„Na taj način podstičemo kako podizanje konkurentnosti i profitabilnosti kompanija na području TK, tako i ukupnu saradnju sa institucijama, koje predstavljaju privredu ovog kantona”, rekao je ovom prilikom je ministar Hodžić.

Direktor firme Leftor d.o.o. Kristijan Smiljanić naglasio je, da će taj sporazum firmama koje su novoosnovane i kojima je najteže početi sa radom, omogućiti vidljivost na internetu. „Naša kompanija će svakoj firmi obezbijediti web hosting, dobit će co.ba domenu, izradit ćemo prvu početnu stranicu, koja će im biti lična karta na internetu i sve to će dobiti za 1 KM. To je izuzetna pomoć i starst za novoosnovane firme. Čitava akcija će trajati u narednih godinu dana. Sve firme koje su osnovane mogu se javiti direktno nama ili Ministarstvu razvoja da dobiju uslugu”, istaknuo je direktor Smiljanić.

Predsjednik Obrtničke komore TK Željko Babić je rekao da je ova firma omogućila svih obrtnicima da imaju besplatnu domenu, te dodao: „Mi smo kao Komora uspjeli dogovoriti i potpisati ugovor o poslovnoj saradnji za sve obrtnike koji su od ranije poslovali, da imaju određene popuste kod Leftora.” Planirano je da akcija traje tokom cijele 2017. godine. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,