Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kako privući finansijska sredstva iz EU fondova?

Preuzmite sliku

Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona i Obrtnička komora Tuzlanskog kantona u četvrtak 23.02.2017. godine u Bosanskom kulturnom centru Tuzla organizuju radionicu „Kako privući finansijska sredstva iz EU fondova”.

Cilj organizacije navedene radionice jeste informisanje i jačanje kapaciteta institucija, organizacija, privrednih subjekata i drugih relevantnih aktera za privlačenje sredstava iz EU fondova, a za finansiranje razvojnih projekata.

Radionicu će voditi dr. sc. Mirko Pešić, stručnjak iz oblasti izrade i implementacije projekata finansiranih od strane Europske Unije, direktor i vlasnik konsultantske kuće Mipes Consulting iz Republike Hrvatske.

Na radionici se očekuje prisustvo predstavnika vladinih institucija, nevladinih organizacija i privrednih subjekata, te će navedena radionica biti i prilika za razmjenu kontakata, iznalaženje potencijalnih partnera i uspostavu saradnje za zajedničke aplikacije za predstojeće pozive u okviru EU i drugih međunarodnih fondova.

Radionica se organizuje u dvije sesije. Prva sesija, koja počinje u 12.00 h namijenjena je predstavnicima ministarstava, komora, jedinica lokalne samouprave, nevladinih organizacija i drugih institucija, dok je druga sesija, čiji je početak zakazan u 13.00 h, namijenjena privrednim subjektima.

S obzirom na ograničen broj mjesta, prijavu učešća na radionici, zainteresirani subjekti mogu izvršiti najkasnije do petka 17.02.2017. godine putem e-mail-a minrp@tk.kim.ba ili telefona 035 369 410. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,