Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Intervjui u Tuzli 26. i 27. maja: Medicinarima nova prilika za posao u Njemačkoj

Preuzmite sliku

Firma Renafan u potrazi je za njegovateljima i medicinarima koji će raditi u Njemačkoj. Tim povodom u Tuzli će 26. i 27. maja ove godine biti upriličeni intervjui s kandidatima, a svi koji ispune uslove dobit će priliku za potpisivanje ugovora na licu mjesta.

Ukoliko imate završenu srednju medicinsku školu, ili ste uradili prekvalifikaciju, govorite njemački jezik (B1), otvara vam se mogućnost za rad u Njemačkoj (Berlin, Rostok, Magdeburg, Hanover i Minhen) u oblasti patronažne njege, jedinici intenzivne njege ili staračkom domu.

Njemačka firma Renafan će 26. i 27. maja organizirati intervjue u konferencijskoj sali Hotela Tuzla u istoimenom gradu s početkom u 9 sati, a potencijalni kandidati koji se žele prijaviti za rad u Njemačkoj, prilikom dolaska potrebno je da sa sobom ponesu originalne dokumente, odnosno diplomu o završenoj srednjoj medicinskoj školi, uvjerenje o položenom državnom ispitu te CV (CV ostaje Renafanu).

  • Spomenuta firma u potrazi je i za radnicima koji nemaju završenu srednju medicinsku školu, a žele raditi kao njegovatelji. Uslov je da odlično govore njemački jezik (B1) te da imaju položen vozački ispit B kategorije.

    Kandidati koji ispune sve uslove te zadovolje kriterije intervjua dobit će priliku za potpisivanje ugovora na licu mjesta.

    Također, firma Renafan nudi mogućnost i obuke kandidatima koji se žele profilirati u njegovatelja (Ausbildung), a škola počinje 1. septembra ove godine.

    Sve dodatne informacije moguće je dobiti 26. i 27. maja ove godine u konferencijskoj sali Hotela Tuzla od 9 sati za kada su zakazani već ranije spomenuti intervjui.

    Dodatne informacije na zvaničnoj web stranici OVDJE.

    (Marketing | Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje