Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Hoće li IKEA doći na tržište Bosne i Hercegovine?

Preuzmite sliku

Jedna od najvećih svjetskih tvrtki koja se bavi prodajom namještaja, švedska IKEA, mogla bi uskoro proširiti svoje poslovanje i u Bosni i Hercegovini, izvijestio je pogled.ba.

Iako informacija nije u potpunosti potvrđena, iz IKEA-e je kazano kako su njihovi stručnjaci poslani u ispitivanje bosanskohercegovačkog tržišta i sudeći po iznimno velikoj zainteresiranosti tržišta i građana, otvaranje švedskog giganta moglo bi se dogoditi u dogledno vrijeme.

Najave o mogućem ulasku švedske IKEA-e na tržište BiH dolaze u vrijeme pogoršane političke situacije u zemlji zbog koje je od poslovanja u BiH odustao diskontni trgovački lanac Lidl.

I dok mnogi bh. građani zbog IKEA-e hrle u hrvatsku metropolu, uskoro bi za to mogli imati i dodatni razlog. Naime, švedski lanac trgovina namještajem u Zagrebu otvara dizajnerski outlet u koji će uložiti nevjerovatnih 88 miliona eura.

“Designer oultlet Croatia” osmišljen je kao trgovačko-turistička atrakcija u centru Zagreba, a osim outleta iz IKEA-e najavljuju i gradnju hipermarketa, maloprodajnog objekta, benzinske pumpe i dva lanaca brze hrane. Ovaj IKEA-in projekt trebao bi biti završen do 2018. godine.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,