Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Digitalni marketing: IMS Internet Media Services kupuje Httpool

Preuzmite sliku

IMS Internet Media Services (IMS), dio Sony Pictures Television Network i jedna od najvećih kompanija za online prodaju oglasnog prostora i kupovinu medija u Latinskoj Americi, danas je objavila da je postigla sporazum o kupovini većinskog dijela kompanije Httpool, međunarodne cross channel oglasne mreže koja posluje u zemljama centralne i istočne Evrope i Azije,a između ostalog i u Bosni i Hercegovini.

Pod uslovom da prođe fazu regulatornog odobrenja, sporazum će stvoriti jednu od najvećih kompanija za digitalni marketing i reklamiranje u industriji, koja će pružati podršku za više od 6.000 agencija i brendova širom svijeta, ekskluzivno predstavljati Twitter, LinkedIn, Spotify i više od 5.000 globalnih i lokalnih oglasnih medija u 30 zemalja regiona Latinske Amerike, jugoistočne Evrope i Azije, priopćeno je iz Httpoola.

– Ova akvizicija će omogućiti IMS-u da utiče na razvoj nekih od najperspektivnijih tržišta širom Evrope i Azije, kao i da kreira istinski globalnu kompaniju. IMS i Httpool zajedno mogu ponuditi potpuna rješenja za digitalne marketinške kampanje, pomažući partnerima ekspertskim poznavanjem lokalnih tržišta kao i osnaživanjem lokalnih medija, oglašivača i hiljada digitalnih profesionalaca i preduzetnika, izjavio je Gaston Taratuta, direktor i osnivač IMS-a.

Aljoša Jenko, direktor i osnivač Httpoola, rekao je da IMS i Httpool dijele istu viziju tako da nisu mogli da zamislimo prikladnijeg partnera.

– Ovaj sporazum predstavlja bitnu prekretnicu za Httpool i važno priznanje za sva naša dosadašnja dostignuća. Udruživanje sa IMS-om će podstaći naš ubrzani rast i, istovremeno, omogućiti da proširimo naša vlastita rješenja na globalnom nivou.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,