Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Business cafe: Uspješni bh. privrednici pokretač napretka Bosne i Hercegovine (FOTO)

Preuzmite sliku

U organizaciji agencije Global Market Solutions u Sarajevu je održan 20. Business cafe, a na skupu je naglašeno da su uspješni bh. privrednici pokretač napretka Bosne i Hercegovine.

Kreiran kao jedinstven poslovni događaj i mjesto susreta vlasnika malih i srednjih preduzeća te onih koji žele pokrenuti vlastiti biznis, Business cafe postao je u protekle četiri godine sinonim za uspješne bh. priče.

Direktorica agencije Global Marketing Solutions Amra Hašimbegović naglasila je da su protekle četiri godine ispunjene inspirativnim primjerima bh. poslovne prakse te kazala da projekt promovira skrivene heroje Bosne i Hercegovine.

– Uspješni bh. poduzetnici uspijevaju, unatoč kompliciranoj ekonomsko-političkoj klimi, virtuozno ostvariti zavidne poslovne rezultate. Svi dosadašnji gosti, govornici, lideri i poduzetnici na koncu imaju nekoliko zajedničkih karakteristika a to su pozitivan stav, iskrenost, vjerovanje u ideju, ustrajnost, strpljenje i na kraju ljubav prema Bosni i Hercegovini – istakla je Hašimbegović.

Vlasnica kompanije GS-Tvornica mašina Travnik Snježana Kopruner kaže da radnici, kad vide razvoj, osjećaju pozitivnu priču i bivaju bolji.

– Razočarana sam u školski sistem i zato vas pozivam da to pokušavamo popraviti ulaganjem u edukaciju kroz rad – kazala je.

Vlasnik kompanije Rama glas Nahid Hasanbegović naglasio je da nema uspjeha bez čvrstog vjerovanja u ono što radiš.

– Naša država posebnu pažnju mora posvetiti i uspješnoj dijaspori da bismo svi postizali još bolje rezultate – zaključio je Hasanbegović, saopćio je organizator.

Vlasnica poslovnog portala akta.ba Azra Atagić-Ćatović pozvala je na ulaganje maksimum truda u ono što se radi jer, kako je kazala, prvo moramo nešto dati kompanijama da bismo mogli očekivati nešto zauzvrat.

Održavanje 20. Business cafea podržali su Addiko banka, Domoinvest, Pentagram, Hotel Europe i Agencija Bejtovic Communications, a okupilo se više od trideset uspješnih bh. poduzetnika. (FOTO: Akta.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,