Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Blizu 50 njemačkih kompanija traži dobavljače u regionu

Preuzmite sliku

Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona obavještava sve zainteresirane kompanije sa područja Tuzlanskog kantona da će se po prvi put ovogodišnja B2B-konferencija “Njemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u zemljama zapadnog Balkana” održati izvan Njemačke.

Konferencija ove sourcing-inicijative za Zapadni Balkan – projekta njemačkog Udruženja za upravljanje materijalima, nabavu i logistiku (BME), njemačkog Saveznog ministarstva za privredu i energiju (BMWi) te Njemačkih vanjskotrgovinskih komora (AHK) održat će se 31. maja 2017. godine u Beogradu.

Cilj projekta je da se u okviru jednodnevnog događaja odabrane kompanije iz Bosne i Hercegovine i zemalja zapadnog Balkana sastanu sa njemačkim kompanijama koje su zainteresovane za uspostavljanje poslovnih kontakata sa proizvođačima iz ove regije, tj. njihovim novim potencijalnim dobavljačima roba i usluga iz traženih djelatnosti poslovanja. Radi se o 48 njemačkih kompanija.

Zainteresovane njemačke kompanije dolaze pretežno iz metaloprerađivačkog sektora, dobavljačkog sektora za autoindustriju, sektora prerade i proizvodnje materijala od plastike, kao i manji broj kompanija iz elektro i elektronskog sektora. Sve dodatne informacije mogu se pronaći OVDJE. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,