Četvrtak, 21. Juni 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Bh. privrednici na Festivalu u Abu Dhabiju

Privredna komora (PK) FBiH drugi put zaredom organizovala je odlazak delegacije bh. privrednika na festival “Sheikh Zayed” u Abu Dhabi, koji počinje danas.

Festival “Shaikh Zayed” je tradicionalna manifestacija koja se održava svake godine u povodu obilježavanja praznika Ujedinjenja Arapskih Emirata i ujedno je najznačajnija privredno kulturna manifestacija u zemlji.

PKFBiH u koordinaciji s Ministarstvom vanjskih poslova BiH, Vanjskotrgovinskom komorom BiH  i Privrednom komorom RS-a,  na poziv Fondacije drugi put zaredom  organizovala je učešće bh. predstavnika na ovom festivalu.

Delegaciji u sastavu od 16 firmi, koji zajedno sa predstavnicima folklornog ansambla i predstavnicima nacionalne gastronomije broji više od 50 učesnika, domaćini su na raspolaganje stavili 16 uređenih štandova na kojima će moći izlagati i prodavati robu i prezentirati svoje usluge i time na najbolji način predstaviti našu privredu, tradiciju, gastronomiju, saopćeno je iz PKFBiH.

Svi troškovi smještaja, ishrane, prijevoza roba i ljudi kao i zakupa štandova tokom boravka naše delegacije padaju na teret organizatora.

Predstavnici bh. privredne delegacije predvođeni Emirom Pašićem, voditeljem Centra za međunarodnu saradnju PKFBiH, jučer su posjetili Ambasadu BiH u Abu Dhabiju.

Ambasador Zoran Miličević je uz riječi dobrodošlice gostima poželio ugodan boravak u Emiratima, uz želje da što bolje iskoriste ukazanu priliku.

Ambasada BiH u punom kapacitetu kroz Komorski sistem Bosne i Hercegovine stavlja se na raspolaganje privrednicima za svaki oblik poslovne saradnje, naglasio je ambasador Milićević.

Razgovaralo se i o mogućnosti zajedničkog nastupa firmi iz BiH koje bi posredstvom Komorskog sistema i Ambasade otišli i korak dalje u pravu otvaranja zajedničke firme u  Emiratima.

Uz predstavnike obrtnika iz oblasti starih zanata i ručno pripravljenih biljnih preparata na bazi meda, bh. gastronomiju će na Festivalu predstaviti ugledni gastronom Muhamed Pršeš, dok će KUD Sanski Biseri prezentirati folklorni kolorit  Bosne i Hercegovine. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje