Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

AC Food kupio i Agrokomercovu tvornicu biskvita

Preuzmite sliku

Kompanija AC Food je na današnjoj prodaji pred Općinskim sudom u Velikoj Kladuši poglašena za najboljeg ponuđača za Agrokomercovu tvornicu biskvita sa ponuđenom cijenom od 2.406.500 KM, javlja agencija Patria.

AC Food je obavezen u roku od 30 dana izvršiti uplatu sredstava, kada će postati i konačni vlasnik te tvornice.

AC Food djeluje u sastavio AS Holdinga iz Tešnja, najveće bosanskohercegovačke prehrambene industrije, koja u svim članicama upošljava oko 4.500 zaposlenih. Ta kompanija je dio prehrambene industrije Agrokomerca kupila početkom 2017. godine, a u petak je kupljen i preostali dio te industrije, što će novim vlasnicima omogućiti brži i snažniji razvoj prehrambenih proizvoda Agrokomerca.

Nedavno je saopćeno da je AC Food realizirao značajne isporuke biskvita Topsa i ostalih Agrokomercovih proizvoda na tržište Slovenije. Bh. proizvod je ušao u trgovačke lance te zemlje Evropske unije, poput francuskog E’Leclerca, marketa Jager, Fama i drugih trgovinskih lanaca u Sloveniji.

Osim Slovenije, AC Food izvozi Agrokomercove proizvode još u SAD, Hrvatsku, Irak, Srbiju, na Kosovo, Crnu Goru, Makedoniju i Austriju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,