Srijeda, 19. Septembar 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

U Gacku i Bileći pronađena municija i veća količina minsko-eksplozivnih sredstava

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje i Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, nastavljajući aktivnosti na sprečavanju nelegalnog prometa i posjedovanja oružja i minsko-eksplozivnih sredstava, izvršili su pretrese kuća i pomoćnih prostorija na dvije lokacije, u opštinama Gacko i Bileća.

Policijski službenici su u Opštini Gacko, izvršili pretres kuće i pomoćnih prostorija koje koristi lice inicijala H.D. kojom prilikom je oduzeto 45 metaka različitog kalibra.  Protiv navedenog lica će biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

U selu Orahovica, Opština Bileća, nakon anonimne prijave izvršen je pretres napuštene kuće u kojoj je pronađena veća količina minsko-eksplozivnih naprava.

Po nalogu Okružnog javnog tužilaštva Trebinje pronađena minsko-eksplozivna sredstva će biti predata Republičkoj upravi civilne zaštite Republike Srpske. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,