Ponedjeljak, 17. Decembar 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

U Banja Luci pronađena improvizovana laboratorija za uzgoj marihuane (FOTO)

U zajedničkim i planskim aktivnostima Policijske uprave Banja Luka i Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srspke, danas, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, realizovane su aktivnosti usmjerene na suzbijanju, otkrivanju i dokumentovanju krivičnih djela  iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.         

U akciji su lišeni slobode D.P.(1967), V.M.(1983), R.J.(1955) i A.Ć.(1972) svi iz Banje Luke, a na osnovu naredbi nadležnih suda u Banjoj Luci tokom dana biće realizovani pretresi u stambenim i poslovnim objektima na više lokacije na području grada Banje Luke.

Tokom pretresa pronađena je improvizovana laboratorija za uzgoj opojne droge marihuane, u kojoj se nalazilo više saksija sa stabljikama koje asociraju na opojnu drogu marihuanu, više stabljika osušene biljne materije koje asociraju na opojnu drogu marihuanu i manja pakovanja zelene biljne materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu namjenjenu za dalju distribuciju.   oprema za proizvodnju marihuane (UV lampe, aluminijske folije, ventilatori, vještačko gnojivo, ambalaža za pakovanje), mobilni telefoni i nosači sim kartica kao i drugi predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Policijski službenici idalje preduzimaju istražnje radnje, u toku je saslušanje većeg broja svjedoka i prikupaljenje relevantih dokaza za dokumentovanje predmeta, a sve dalje mjere i radnje prema licima preduzimaće se po instrukciji postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,