Četvrtak, 21. Juni 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Tuzla: Pritvor za Mirnesu Kunić, noktaricom prijetila maloljetnicima i uzimala novac

Općinski sud Tuzla prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Mirnesu Kunić (31), nastanjenu u Tuzli, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila dva krivična djela razbojništva.

˝Postoji osnovana sumnja da je Kunić 15. aprila 2017. godine u večernjim satima u tuzlanskoj ulici „Kapija“ zaustavila četiri maloljetne osobe i držeći u ruci noktaricu,  koja svojim izgledom asocira na mali nož,  prijetila da će jednog od njih ubosti, tražila novac i od maloljetnika uzela 4 KM. Pola sata nakon toga,  u istoj ulici u Tuzli,  je  zaustavila još dva maloljetnika i prijeteći da će ih ubosti od jednog  uzela 10 KM˝, navedeno je iz Tužilaštva TK.

Pripadnici PU Tuzla su osumnjičenu lišili slobode odmah nakon ovih događaja, izvršena je kriminalistička obrada, te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predata u nadležnost Tužilaštva.Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenu.Osumnjičena je više puta osuđivana za isto ili druga krivična djela iz oblasti imovinskih delikata. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,