Srijeda, 23. Maj 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Srebrenik: Vatrogasci vadili vozača iz Golfa 2 nakon sudara s autobusom

Na magistralnom putu Tuzla-Orašje, u mjestu Ćehaje, općina Srebrenik, sinoć oko 22:50 sati, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je povrijeđena jedna osoba.

U nezgodi su učestvovali M.A., rođen 1966.godine nastanjen na području općine Srebrenik koji je upravljao putničkim motornim vozilom “VW Golf A2” i Z.S., rođen 1963.godine iz Makedonije koji je upravljao autobusom “Neoplan”.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi vozač pmv. M.A. je zadobio povrede o čijem stepenu se ljekari u UKC-u Tuzla nisu izjasnili i isti je zadržan na daljem liječenju, saopćio je MUP TK.

Na mjestu nesreće intervenisala Profesionalna vatrogasna jedinica iz Srebrenika koja je povrijeđenog vozača izvukla iz automobila.

Prema izvještaju Kantonalna uprava civilne zaštite vozač Golfa je zadobio teže tjelesne povrede.

U vremenu od 23,00 do 00,30 sati, zbog vršenja uviđaja saobraćajne nezgode, saobraćaj navedenom dionicom magistralnog puta je bio u potpunosti obustavljen i isti se odvijao alternativnim pravcem. Potrebne mjere i radnje na dokumentovanju ove saobraćajne nezgode su preduzeli službenici PS Srebrenik.

Saobraćajna nesreća dogodila se jučer i na magistralnom putu Sarajevo-Tuzla, u mjestu Stanovi, općina Kladanj oko 07:20 sati.

U nezgodi  su učestvovali M.A., rođen 1996.godine nastanjen na području općine Kladanj koji je upravljao putničkom motornim vozilom „VW Golf A1“ i S.M., rođen 1960.godine iz Lukavca koji je upravljao putničkim motnornim vozilom. „Škoda Fabia“.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi saputnici u automobilu „Škoda“ N.B., rođen 1967.godine i M.O., rođena 1970.godine su zadobili tjelesne povrede o čijem stepenu se dežurni ljekari u UKC-u Tuzla nisu izjasnili (M.O. je zadržana na daljem liječenju), dok je suvozač u automobilu „VW Golf“ R.G., rođen 1996.godine zadobio lake tjelesne povrede konstatovane od strane ljekara u Domu zdravlja Kladanj, nakon čega je isti pušten na kućni oporavak. Potrebne mjere i radnje na dokumentovanju ove saobraćajne nezgode su preduzeli službenici PS Kladanj, saopćio je MUP TK. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje