Četvrtak, 21. Juni 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Sankcionisano više od polovine kontrolisanih vozača

Na području Centra javne bezbjednosti Doboj, u periodu od 21. do 28.11.2016. godine, otkrivena su ukupno 884 prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH i Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima u Republici Srpskoj.

Od ukupno 1543 kontrolisana učesnika u saobraćaju, za učinjene prekršaje izdato je ukupno 799 prekršajnih naloga. Iz saobraćaja je isključeno 86 vozača i 44 vozila.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola sankcionisana su 64 vozača. Zbog utvrđene koncentracije alkohola u organizmu od preko 1 gr/kg, 18 vozača je  lišeno slobode. Od toga, kod 3 vozača alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od preko 2 gr/kg, kod 15 vozača utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu od 1 do 2 gr/kg, dok je jedan vozač odbio da se podvrgne alkotestiranju. Kod 45 vozača utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu do 1 gr/kg.

U navedenom periodu sankcionisano je 267 vozača zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila. Od toga 201 vozač prekoračio je dozvoljeno ograničenje brzine kretanja u naseljenim mjestima, dok je 66 vozača prekoračilo dozvoljenu brzinu kretanja van naseljenog mjesta. Najveći broj prekoračenja dozvoljene brzine kretanja evidentiran je u naseljenim mjestima (123) i van naselja (34) evidentiran je u rasponu od 10 do 20 km/h.

Zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa sankcionisano je 107 učesnika u saobraćaju.

Od ukupno kontrolisanih 5 vozača mopeda, motocikla i bicikla sankcionisana su 3 biciklista i 1 vozač mopeda. (Tuzlanski.ba)

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,