Četvrtak, 24. Maj 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Prijavljen za nasilje prema supruzi pa pokušao samoubistvo: Policajac ga spriječio

Policijskoj stanici Gradiška prijavljeno je da je u mjestu Cimiroti, opština Gradiška, V.G. iz Gradiške izvršio nasilje prema svojoj supruzi.

Postupajući po navedenoj prijavi, policijski službenici Policijske stanice Gradiška, su u neposrednoj blizini porodične kuće, u pomoćnom objektu pronašli V.G, u sjedećem položaju koji je u rukama držao pušku i uperio je u pravcu svoje glave. Policijski službenik je u namjeri da spriječi V.G.  da izvršu samoubistvo, razgovarao sa njim da skloni pušku, međutim, on je ispalio metak, te je od trzaja puške zadobio povrede u predjelu glave.

Brzim i efikasnim postupanjem, policijski službenik mu je iz ruku istrgao pušku, a zatim ga lišio slobode, a njemu je ukazana medicinska pomoć u Službi hitne pomoći u Gradišci, kojom prilikom su konstatovane tjelesne povrede.

Od V.G. je oduzeta puška i nekoliko komada municije, a koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

O navedenom događaju obaviješten je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji je naložio da u skladu sa Zakonom preduzmu sve mjere i radnje, a da se po kompletiranju i dokumentovanju predmeta podnese izvještaj za počinjena krivična djela „Nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici“, „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“ i„Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje“. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje