Četvrtak, 15. Novembar 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Požar u Sarajevu: Evakuirani stanari u naselju Alipašino Polje

U sarajevskom naselju Alipašino Polje u večernjim satima je izbio požar u stambenoj zgradi u ulici Ante Babića na broju 5, javlja Anadolu Agency (AA).

Dispečer Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo je za AA potvrdio da su dojavu o požaru u stanu na 12. spratu zaprimili oko 18:50 sati.

Istakao je da su stanari evakuirani te da je isključena električna energija. Dodao je kako su na teren poslane dvije vatrogasne ekipe, a kasnije im se pridružila još jedna.

Nije mogao potvrditi da li u požaru ima žrtava ili povrijeđenih.

Trenutno ima mnogo stanara kojima djelatnici Hitne pomoći daju kisik. Oko mene je dosta građana, policijaca, medicinara. Kazao bih da vlada jedna blago haotična situacija. Građani su na nogama.

To s lica mjesta javlja novinar “Dnevnog avaza“, koji se u ovom trenutku nalazi u sarajevskom naselju Alipašino Polje, gdje u ulici Ante Babića gori nekoliko stanova u zgradi.

– Nadam se da iz ove situacije neće doći vijest da je neko smrtno nastradao. Trenutno takvih informacija nema, ali zbog velikog dima i gužve teško je i doći do vijesti. Situacija je pod kontrolom – dodaje novinar “Avaza”.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,