Četvrtak, 24. Maj 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Oduzeta droga na graničnim prelazima

Službenici Jedinice granične policije Doljani 29.11.2016. od državljanina Italije M.G. (1966.) oduzeli su 31,40 grama marihuane prilikom izlaska iz Bosne i Hercegovine na Međunarodnom graničnom prijelazu Bijača.

Istog dana na MGP Gradiška prilikom izlaska iz BiH službenici Jedinice za podršku i kontrolu Terenskog ureda Sjeverozapad Granične policije BiH oduzeli su špricu napunjenu sa 100 mililitara heroina i pribor za konzumiranje pomenute droge. Otkriveni su graničnom kontrolom bh. državljanina A.R. (1983.) u autobusu koji saobraća na relaciji Sarajevo – Frankfurt.

Protiv A.R Tužilaštvu BiH bit će dostavljen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „neovlašten promet opojnim drogama“.Prema naredbi tužioca Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona, državljanin Italije lišen je slobode i protiv njega bit će podnesen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“. U toku je daljnji rad na ovom slučaju. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,