Ponedjeljak, 26. lipanj 2017.
Preuzmite sliku

Na aerodromu Sarajevo oduzeti dentalni implantati vrijednosti 87.000 KM (FOTO)

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje spriječili su nezakonit promet visokokvalitetnih dentalnih implantata procjenjenih na 87.000 KM.

 • Službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja iz Regionalnog centra Sarajevo, prilikom redovnih aktivnosti vršenja kontrole prometa roba i putnika na Aerodromu Sarajevo otkrili su nezakonito prometovanje robe.

  Prilikom kontrole prtljaga državljanina Turske, koristeći se stacionarnim skenerom „Smith & Heimann“ doniranog od Vlade SAD putem programa EXBS, otkrivena je veća količina visokokvalitetnih dentalnih implantata ,,ROXOLID“ švicarskog proizvođaća Straumann u ukupnoj vrijednosti 87.000 KM. Nakon otkrivanja nezakonitog prometa, u skladu sa zakonskim propisima spomenuta roba je trajno oduzeta.

  Prilikom izvođenja ovih aktivnosti službenici UIO, koristili su opremu, znanje i vještine stečene kroz dugogodišnji program obuke i opremanja od strane Vlade SAD, kroz program EXBS.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,

  Komentari na objavu:

  NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Tuzlanski.ba. Molimo posjetioce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Internet portal Tuzlanski.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i/ili prethodnog objašnjenja.