Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Čokoladna fantazija

Preuzmite sliku

Popularno

Potrebno:

Za koru:

• 4 jaja

• 6 kašika šećera

• 250 g margarina

• 8 kašika oraha

• 1 prašak za pecivo

• 2 kašike kakaa

• 4 kašike brašna

Za kremu:

• 1 l tečnog šlaga

• 500 g čokolade

Priprema:

Za koru: Jaja i šećer umutiti, dodati ostale sastojke, izmiješati pa ispeći u četvrtastoj podmazanoj tepsiji na 200 stepeni do rumene boje.

Krema: U tečni šlag staviti izlomljenu čokoladu pa zagrijati da se čokolada istopi uz stalno miješanje, ali ne da kuha. Dobro ohladiti pa umutiti da se dobije čokoladna pjenasta krema. Na koru staviti kremu i kolač ukrasiti po želji.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,