Petak, 22. Juni 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Započeo drugi ciklus aktivnosti radne grupe “Pješak” (FOTO)

Jučer je započeo je drugi ciklus aktivnosti radne grupe ”Pješak” za 2016. godinu, koje su vezane za rad ”školskih patrola” s ciljem upozoravanja učesnika u saobraćaju na njihove eventualne prekršaje.

Radna grupa “Pješak” formirana je 2011. godine u cilju sprovođenja aktivnosti usmjerenih na povećanje sigurnosti pješaka, a sačinjavaju je predstavnici JKP ”Saobraćaj i komunikacije-Tuzla” d.o.o., Policijske uprave Tuzla i Aktiva direktora osnovnih škola općine Tuzla.

Članovi „školskih patrola“ su dječaci i djevojčice, učenici 4. i 5. razreda osnovnih škola Grada Tuzla. Prethodne aktivnosti „školskih patrola“ bile su vezane za upozoravanje pješaka koji počine prekršaj, na opasnosti i posljedice njihovih postupaka, upozoravanje vozača na obavezno korištenje sigurnosnih pojaseva, zabranu korištenja mobilnih telefona u toku vožnje, obavezu korištenja sjedalica za bebe vozačima koji voze djecu mlađu od 5 godina u automobilu i radarske kontrole brzine kretanja automobila, te dijeljenje edukativnih letaka u pratnji pripadnika policije policijskih stanica Istok, Centar i Zapad.

Za oktobar 2016.godine planirane su aktivnosti za slijedeće osnovne škole: „Kiseljak“; „Husino“; „Pasci“; „Lipnica“, „Mramor“, „Gornja Tuzla“; „Simin Han“; „Breške“ i „Tušanj“.

Sve informacije i redovne izvještaje o radu “školskih patrola” moći ćete pronaći na službenoj internet stranici JKP “Saobraćaj i komunikacije – Tuzla” d.o.o Tuzla.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje