Srijeda, 16. kolovoz 2017.
Preuzmite sliku

Obilježeno 15 godina Different Style-a i elektronske muzike u Tuzli (FOTO)

Kao što je i planirano u subotu 17. Januara, uz pomoć Fondacije Tuzlanske zajednice, obilježeno je 15 godina Different Style-a i elektronske muzike u Tuzli, u Međunarodnom ateljeu Ismet Mujezinović.

Program je otvorila premijerna projekcija dokumentarnog filma o razvoju scene elektronske muzike u Tuzli i radu Different Style, autora Nedima Begića, nakon čega su dodijeljene zahvalnice pojedincima i kolektivima koji su pomagali razvoj i rad ove skupine.

Posjetioci su imali priliku pogledati i izložbu sačinjenu od petnaest velikih kolaža na kojima je predstavljeno proteklih 15 godina rada ogranizacije Different Style sa najzanimljivijim događajima izdvojenim iz bogate arhive.

  • Kao svojevrstan poklon Gradu Tuzla pored ovog događaja održana je i zabava u tuzlanskom klubu Palma, gdje su nastupila 22 DJ-a iz Mostara, Sarajeva, Zenice, Brčkog i Tuzle, na tri stagea.

    Prema komentarima posjetilaca i svih učesnika zabava je podsjetila na kasne 90te godine kada je Different Style organizirao zabave koje su trajale od 22:00 do 09:00 narednog dana po čemu je Grad Tuzla postao prepoznatljiv u regionu i čime je započela popularizacija ovog muzičkog žanra u našem gradu.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje