Četvrtak, 24. Maj 2018.
Tuzlanski.ba logo
zima-tuzla-korzo
Preuzmite sliku

U Tuzli radionica za osobe s invaliditetom i muzejske profesionalce

Fondacija Kulturno naslijeđe bez granica (CHwB) i Balkanska mreža muzeja (BMN) organiziraju od 11. do 13. februara radionicu za osobe s invaliditetom i muzejske profesionalce.

Trodnevna radionica realizuje se u okviru projekta “Osobe s invaliditetom u muzejima“, a do sada su održane u Mostaru i Zenici.

Radionice su namijenjene muzejskim profesionalcima, predstavnicima kulturnih institucija i udruženjima osoba s invaliditetom, kao i osobama s invaliditetom.

-Projekt “Osobe s invaliditetom u muzejima“ ima za cilj povećati pristupačnost muzeja i galerija osobama s invaliditetom, te omogućiti ovoj kategorija građana i građanki BiH veće učešće u aktivnostima koje provode muzeji i druge institucije kulture – saopćeno je iz Fondacije CHwB.

Kroz aktivnosti u okviru projekta cilj je, navode, da se ojačaju veze između muzeja i udruženja osoba s invaliditetom, kako bi se stvorila osnova za kvalitetnu saradnju u budućnosti.

Radionice se sastoje iz teorijskog i praktičnog dijela, u okviru kojeg će se učesnici upoznati s mehanizmom produkcije i upotrebe taktilnih slika u muzejima i galerijama.

U narednom periodu trodnevne radionice bit će organizovane u Banjoj Luci i Sarajevu.

(Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje